Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen. Selecteer een onderwerp en bekijk de vraag. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

De maximale hypotheek in Spanje bedraagt 70% van de laagste waarde (koopsom of taxatiewaarde). Het restant van de koopsom plus de ongeveer 14% kosten koper, dient u uit eigen middelen te voldoen.

Ja, ongeacht de hoogte van de hypotheek, wordt er altijd een taxatie verricht door een onafhankelijk taxateur die wordt aangewezen door de bank. Deze taxatie kosten liggen rond de 400 euro, afhankelijk van de waarde van de woning.

Hypotheken in Spanje zijn vaak gebaseerd op een variabele ‘Euribor’ rente, dit is de rente waartegen de Europese banken leningen aan elkaar te verstrekken.

Nee, u kunt in Spanje geen 100% hypotheek krijgen. U dient altijd eigen middelen in te brengen.

Indien wij alle stukken compleet hebben ontvangen dan duurt het gemiddeld 4 tot 6 weken tot uw bezoek aan de notaris.

Over het algemeen kunt u maximaal 35% van uw totale netto inkomen aan totale (woon- en kredietlasten)besteden in Nederland en in Spanje samen.

Hieronder een opsomming van de totale kosten:

  • Afsluitprovisie: Bij elke bank betaalt u afsluitprovisie. Deze is tussen de 1% en 1,5%
  • Bemiddelingskosten Spaanse Hypotheek: Dit is een eenmalige fee voor de totale begeleiding vanaf de hypotheekaanvraag tot aan de notaris, zie onze algemene voorwaarden.

Ja, wij ontvangen een klein percentage van de afsluitkosten zoals elke bemiddelaar en makelaar dat krijgt op Ibiza.

Ons vrijblijvend advies is om u te laten begeleiden door een hypotheekkantoor zoals de onze, omdat wij gespecialiseerd zijn in hypotheken in Spanje. Wij werken volledig onafhankelijk, wij kennen de voorwaarden van de meeste banken in Spanje, wij werken niet met één bank samen maar met meerdere zodat u de beste deal tegemoet kunt zien.

Niet altijd. Een levensverzekering kan een verplichting zijn maar dit is afhankelijk van de bank. Vraag hiernaar wanneer u bij ons een pro forma offerte ontvangt

Ja. Uw woning dient altijd individueel verzekerd te zijn en de bank dient als begunstigde op de polis te staan. Ook wanneer u een appartement aankoopt of bezit en deze is verzekerd via de Vereniging van Eigenaren dient u een aparte verzekering af te sluiten voor de opstal.

Een nota simple is een uitreksel van de woning. Hierin staat de huidige status van de woning beschreven (aantal vierkante meters, eigenaar van de woning, classificatie van de woning etc.) vergelijk dit met een uitdraai van het kadaster in Nederland.

Hypotheek offerte aanvragen!

✓ De aanvraag is gratis en vrijblijvend en binnen 5 minuten aangevraagd